Zaakwaarneming

Zaakwaarneming is voor mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn de eigen financiële belangen te behartigen. Veelal wordt zaakwaarneming opgevolgd door beschermingsbewind of onder curatele stelling.

Om de aanvraagtijd van beschermingsbewind te overbruggen kunt u in plaats van Inkomensbeheer ook kiezen voor Zaakwaarneming. Het is goedkoper maar u blijft wel geheel zelf verantwoordelijk. Daarnaast nemen wij uw financiele huishouden niet van u over maar wij hebben een toezichthoudende en controlerende functie.  Een uitzondering hierop is als u zelf niet in staat bent om het beheer uit te voeren. Ataraxia neemt dan ook het beheer van u over.

Bij zaakwaarneming bestaat er geen wettelijke grondslag inzake het beheer van de zaak. Ataraxia stelt daarom een overeenkomst en afsprakenkaart op.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen op 06 123 12 989 of via de e-mail bewindvoering@ataraxiabewind.nl.

Kosten
Zaakwaarneming kost u ook geld. Voor de kosten van zaakwaarneming verwijzen wij u naar het tabblad tarieven op onze website.