Visie

Het op orde krijgen van een financiële huishouding, de afhandeling van de aanwezige schulden en het proces naar financiële zelfredzaamheid is niet van de een op de andere dag geregeld. Ook niet als u een financieel zorgverlener in de arm heeft genomen. Daarom zullen wij veelal voor een langere tijd een samenwerking aangaan.

Uitgangspunt bij deze samenwerking zijn onze kernwaarden en dat uw belangen zo goed mogelijk worden behartigd. Ataraxia gaat er hierbij vanuit, voor zover dit haalbaar is, dat u nog steeds u eigen verantwoordelijkheid neemt. In eerste instantie zal Ataraxia uw financiële huishouding overnemen en ervoor zorgen dat de situatie gestabiliseerd wordt. De vervolgstap is ervoor te zorgen dat een gezonde en evenwichtige financiële huishouding ontstaat. Tevens zal Ataraxia u begeleiden en ondersteunen bij het proces van weer zelfstandig de eigen financiële huishouding te doen. Omdat iedere klant anders is kan dat in de praktijk betekenen dat u in de diverse stappen al meer of minder eigen zelfstandige taken heeft.

Doordat Ataraxia goede contacten onderhoudt met flankeren hulpinstanties, kan Ataraxia u ook doorverwijzen met betrekking tot andere materiële en/of psychosociale problemen.